AVOKADO - BOGASTVO ZA TVOJ OBRAZ

AVOKADO - BOGASTVO ZA TVOJ OBRAZ

Si tudi ti ena izmed izjemnih ljubiteljic avokada? Če si, potem že zagotovo poznaš nekaj blagodejnih učinkov na telo, ki jih pridobiš z uživanjem tega bogatega, kremastega sadeža. Če nisi, še vseeno beri dalje, saj ima avokado poleg pozitivnega vpliva na naše splošno zdravje tudi izjemen učinek na kožo, ki jo lahko direktno nahraniš kar z avokadovim oljem ali kremo.

  

Avokado – bogastvo za tvoje zdravje in tvoj obraz 

Avokado je zakladnica antioksidantov, nenasičenih maščob, magnezija, kalija, omega 3 maščobnih kislin in vitaminov A, C, D, E, K in B. Zaradi svoje sestave je eden izmed odličnih varuhov tvojega srca in ožilja, imunskega sistema, hkrati pa pomaga pri nižanju holesterola in zmanjšanju telesne teže.
Poleg teh znanstveno dokazanih učinkov pa je to super, (zares super), živilo odlična hrana za tvoj obraz in napeto kožo.

 

Avokado – spodbuja sintezo elastinskih in kolagenskih vlaken


Za lepo, mladostno in elastično kožo na obrazu skrbita kolagen in elastin, ki pa ju s staranjem telo ne proizvaja več v zadostnih količinah, zato se koža guba in stara. Avokadovo olje pa s svojo izjemno sestavo spodbuja sintezo elastinskih in kolagenskih vlaken. Da, tako je. Slednje lahko z malo pomoči še vedno proizvajaš sama, v kombinaciji z obrazno vadbo pa lahko tovrstni učinek avokadovega olja pripelješ do maksimuma.
Za lepo in napeto kožo pa skrbita tudi vitamin C in E v avokadu, ki sta tako močna antioksidanta, da se z lahkoto borita proti prostim radikalom, ki škodujejo koži.

 

Avokado – borec proti mozoljem in aknam

Avokadovo olje ali krema lahko bistveno zmanjša število mozoljčkov in aken. Avokadovo olje namreč vsebuje linolno kislino, katere pomanjkanje v lojnih žlezah je lahko razlog za nastajanje tovrstnih kožnih sprememb. Z redno masažo avokadovega olja ali kreme po obrazu lahko zato preprečimo ali vsaj zmanjšamo nastajanje mozoljčkov in aken.

 

Avokadovo olje (Persea Gratissima) je torej izjemen varuh lepe, mladostne in elastične kože. Ima sposobnost hitrega dosega spodnje plasti kože, kjer s svojo edinstveno in bogato sestavo spodbuja regeneracijo kože, sintezo elastina in kolagena, nudi pa tudi zaščito pred UV žarki in drugimi zunanjimi vplivi, zaradi katerih se tvoj obraz (hitreje) stara. 

 

Če nisi že prej, pa na tej točki zagotovo že razmišljaš, kje lahko dobiš kremo z avokadovim oljem. Lahko preizkusiš svojo srečo in se podaš v različne drogerije, najhitrejšo in najučinkovitejšo verzijo pa si lahko priskrbiš s klikom na spodnji gumb. 

ORLININA KREMA Z AVOKADOVIM OLJEM

Se bereva,

NAZAJ NA BLOG